Over & contact

Leer meer over Green Motion en neem contact op

  Gideon Goudsmit

 

Gideon Goudsmit is de drijvende kracht achter Green Motion en een gepassioneerd voorstander van duurzaamheid. Hij heeft zich in diverse initiatieven en projecten ingezet om een groenere toekomst te bevorderen:

Transitie naar Duurzaamheid: Gideon gelooft sterk dat verandering van onderaf moet komen, aangezien hij vindt dat overheden en politieke instellingen vaak te weinig doen om de transitie naar duurzaamheid te bevorderen. Daarom neemt hij het heft in eigen handen om duurzame initiatieven te starten en te promoten​1​.

Duurzame Woon- en Werkcomplexen: Gideon heeft zich ingezet voor de bouw van wat het meest duurzame woon-werkcomplex ter wereld moest worden, een energiepositief gebouw ontworpen door architect Paul de Ruiter. Het gebouw zou voorzien worden van hoog rendement zonnepanelen, windgeneratoren en de meest innovatieve isolatietechnologieën om meer energie op te wekken dan het verbruikt​2​.

Nationaal Energiecommissie: In 2017 nam hij het initiatief voor het oprichten van de Nationale Energie Commissie. Dit burgerinitiatief streeft naar een fossielvrij Nederland in 2030 en hoe dan ook zo snel mogelijk. Het is gericht op het versterken van lokale duurzame initiatieven​2​.

Duurzaamheidsadviseur: Naast zijn projecten is Goudsmit een veelgevraagd duurzaamheidsadviseur voor particulieren en bedrijven. Hij heeft ook zijn expertise aangeboden als senior energieadviseur, waarbij hij zich richt op het bouwen en renoveren van energiepositieve gebouwen en het maken van de transitie van energiebesparing naar groene energieopwekking​3​​ 4​.

Persoonlijke Duurzaamheidsinitiatieven: Goudsmit heeft ook persoonlijke initiatieven ondernomen om duurzaamheid te bevorderen. Hij spendeert ook tijd aan het leren en onderzoeken van de meest duurzame technieken online, en test producten zelf uit voordat hij ze installeert​2​.

 

Artikelen:

Gideon Goudsmit: ‘Verandering moet van onderaf komen’
Uitvinder benut bodem als accu: ‘Dit is een doorbraak in de energietransitie’
Duurzame duizendpoot Gideon Goudsmit

 

Vragen?

We hebben uitgebreide kennis over de opties en helpen u graag met een passende keuze

Bellen kan ook: +31 (0) 297582881